Tuesday, September 26, 2006




De siste dagene før hjemreise, tilbrakte Midtøsten-gruppa i Oslo, hvor de bodde hos vertsfamilier, og bl.a. var på seiltur på Oslo-fjorden. Mine PBS-kolleger George og Rawan så ut til å trives svært godt på fjorden.


Nattverds-Gudstjeneste i Hedalen Stavkirke.

Rut underviser i "De undertryktes teater."


Rappelering ble det også tid til. Med tema: Å overkomme din frykt.

Tja, hva skal vi si til dette? De galne har det godt! Hvem er israeler og hvem er palestiner her tro?

Friday, September 22, 2006

Det ble mye lek og latter, og mye godt fellesskap og god undervisning.











Det ble mye dans, både israelsk, palestinsk og norsk dans:





Her de 3 lederne fra Midtøsten som var med oss. Fra venstre: George Filmon, Joel Goldberg og Tanas Qassis. Bridgebuilders er et samarbeidsprosjekt, mellom Frikirken og Den Norske Israelsmisjon i samarbeid med 2 av våre partnere i Midtøsten: Mus´alaha og Det Palestinske Bibelselskapet.

Flere bilder fra Bridgebuilders. Her fra døgnet vi var ute og campet i Vassfaret.






Da er jeg på nett igjen etter en laaaaang og god sommer i Norge. Ved siden av 4 ukers ferie var jeg på diverse stevner/konferanser. Jeg møtte mange trivelige nye og gamle kjente i løpet av sommeren. Veldig koselig! Takk for sist til dere jeg traff!

En av de største happeningene i løpet av sommeren, som jeg var med på, var freds/forsoningskonferansen Bridgebuilders, som fant sted i august. Vi var samlet 1 uke i Hedalen, 30 ungdommer: 10 israelske, 10 palestinske og 10 norske + ledere, og vi hadde fantastiske dager, med et flott fellesskap, og mange gode opplevelser å se tilbake på. Deretter var Midtøsten-gruppa noen dager i Oslo, hvor de bodde hos vertsfamilier. Og responsen fra deltakere og ledere etter disse dagene har vært overveldende positive, og gav absolutt mersmak.
Vi var jo ekstra spente på hvordan det ville bli ettersom situasjonen i Midtøsten ble bare verre og verre. Ville deltakerne komme seg ut av MØ, og hvilken "baggasje" hadde de med seg. Heldigvis kom de fleste seg ut, eneste untaket var deltakeren fra Gaza. Gaza var og er fortsatt lukket for inn- og utreise.
Det var sterkt å oppleve hvordan vår felles kristne tro, kunne bygge broer og sprenge barrier, på tross av at det er mye man er uenige om, og at mange av dem har mange vonde opplevelser i "bagasjen" fra den "andre siden".
Vi ser frem til å møtes igjen, med samme gruppa i ørkenen i Jordan neste påske. Deretter skal den norske gruppa til Det Hellige Land, og bli bedre kjent med forholdene på de andre deltakernes hjemmebane.