Sunday, January 13, 2008

Slik kan også Bamako se ut; ved elvebredden av Niger.
I juleferien besøkte jeg Mali og min kjære kollega og gode venninne, Åshild Jensen, som er misjonær for Frikirken, bosatt i Mali's hovedstad Bamako. Natt til andre juledag bar kursen mot Mali, via Etiopia. Snakk om en annen virkelighetsverden! Og det hjelper jo godt på når en skal koble ut. Det ble mye tid til avslapping, og godt fellesskap, og også en tur nordover i landet, til Douentza, hvor noen andre kollegaer holder til, bl.a. Fam Møgster. I Douentza ble det i romjula arrangert en konferanse for fulanere. Åshild var på jobb, jeg var bare innom ett par ganger. Fulanere er det folket som Frikirken jobber blant i Mali. Det er et nomadefolk, hvor majoriteten er muslimer, men det finnes også en voksende kristen minoritet. Som de fleste andre steder i Afrika er animismen også en viktig del av deres religiøse hverdag. På konferansen var nærmere 100 stk samlet med smått og stort.








På markedet i Bamako kan trollmenn bl.a. få kjøpt diverse remedier, som forskjellige dyreknokler o.likn, som vist på bildet over.























Bildet under: Hvorfor dra på supermarked, når supermarkedet kommer til deg?










Douentza i solnedgang.















Fra konferansen. På bildet til venstre har barna skuespill og synger.







































Bildet over; Ruben, Joseph og John Gabriel Møgster ser ut til å trives riktig så godt i ørkenlandet Mali. Bildet under; Åshild sammen med gode kollegaer, Kjell Magne og Katie Møgster.
















Åshild på besøk hos en venninne i Douentza.































På besøk hos flere av Åshilds venner i Douentza. Denne fulani-venninnen driver skole på frivillig basis. Der underviser hun både barn og voksne i fulanernes eget språk; fulfulde.






2 comments:

Anonymous said...

Dette så jo slett ikke dumt ut!

Blir vel hverdagen vår fra høsten dette.. :)

Karin Riska said...

Ja jeg tror helt klart at dere vil trives godt i Mali!